//proppeler

Saturday, August 20, 2016

Oslobodite se bola pomoću ALU-FOLIJE!

Ako vas muče bolovi u leđima, vratu, nogama i zglobovima, pokušajte da primenite ovaj jednostavan trik. Sve što vam je potrebno već imate u kuhinji.
Aluminijumsku foliju gotovo svakodnevno koristi svaka domaćica, a da nije ni svesna da u rukama drži lek za mnoge tegobe.
Ako vas muče bolovi u vratu, leđima, ramenima, kolenima, ili imate bol u peti koji onemogućava da se oslonite na nju, možete da stavite alu-foliju na bolno mesto. Na vaše iznenađenje i sreću, nakon nekog vremena, bolovi nestaju.
Alu-folija pomaže u sprovođenju tokova mikrostruja koje u našem organizmu nose informacije o funkcionisanju organa, a i bol predstavlja samo impuls koji naš mozak registruje kao informaciju.
Jezikom kineske tradicionalne medicine, biotokovi energije, koja teče kroz meridijane, vraćaju se u prirodno stanje i na taj način eliminišu bol i tegobe koje osećamo kao posledicu nepravilnog toka energije.
Svaki meridijan je povezan sa nekim organom, ili više njih, pa regulisanjem toka energije kroz određeni meridijan, lečite i organ s kojim je povezan.
Ovaj zanimljiv način lečenja odavno se praktikuje od strane kineskih i ruskih iscelitelja, a opisan je i u delima psihoterapeuta Vilhelma Rejha, učenika Frojda.
Kako leči aluminijumska folija?
Obična aluminijumska folija, stavlja se na bolno mesto i pričvršćuje se (recimo, flasterom). Lečenje folijom se primenjuje kod svih vrsta bolova: u vratu, leđima, rukama, nogama, zglobovima, kod išijasa, reumatoidnog atrtritisa, trnjenja, naslaga soli. Na isti način leče se čak i postoperativni ožiljci na mestu hirurškog reza. Postižu se dobri rezultati i u lečenju gihta. Za to je potrebno da palac uvijete folijom i pričvrstite zavojem.
Kineski iscelitelji sprovođenje terapije folijom preporučuju u toku 10-12 dana. Svaki dan treba da pričvršćujete foliju na bolno mesto i da držite ceo dan ili noć. Posle napravite pauzu 1-2 nedelje i po potrebi ponavljajte tretman. Folija poseduje i moćno protivupalno dejstvo.
Uz njenu pomoć možete uspešno lečiti prehladu. Za to je potrebno da umotate stopala folijom u 5-7 slojeva, a između svakog sloja stavite papir ili pamučnu tkaninu. Držite taj oblog oko sat vremena. Posle skinite i stavite ponovo posle 2 sata, na sat vremena. Opet napravite pauzu i stavite treći put. Vreme lečenja – 1 nedelja.

Bilo me je sramota da pokažem svoje ruke ZBOG RUŽNIH MRLJA. Sada me SVI pitaju kakvu kremu KORISTIM!

Lijepa i blistava koža … Mnogi ljudi misle da je to nedostižan san.

Ova maska se može koristiti i na bilo koji problem područja osim ruku, uključujući i noge. Vremenom ćete se osloboditi od mrlja i vaša koža će biti svijetlija.
 SASTAV:
  • Jedna kašika meda
  • Jedna kašika jogurta
  • Jedna kašika soka od limuna
Pomiješajte sve sastojke dok ne dobijete glatku smjesu.
Nanesite masku na problematične kožu. Držite 15 minuta, a zatim oguliti slojeve. Preporučujemo da radite ovaj postupak noću, jer se nakon skidanja maske može pojaviti blago crvenilo kože.
Koristite masku ne više od 2 puta sedmično.

VOLITE PISTAĆE: Evo šta će se desiti ako ih jedete svakodnevno!

Mali zeleni plod moćan je saveznik u ubrzavanju metabolizma, veliki neprijatelj lošeg holesterola i značajan pomoćnik u usporavanju starenja.

Na listi najzdravijih namirnica najčešće pronalazimo koštunjavo voće od kojeg su najpopularniji orasi i bademi, pri čemu je njihov ‘rođak’ pistaći nepravedno zanemaren.
Mali zeleni plod moćan je saveznik u ubrzavanju metabolizma, veliki neprijatelj lošeg holesterola i značajan pomoćnik u usporavanju starenja.
Pistaći u sebi krije prednosti za naše zdravlje zbog kojih on zaslužuje važno mesto svakodnevnoj ishrani.
1. Konzumiranje pistaćija za samo nekoliko dana snižava holesterol do 20 posto, za što je odgovorna velika količina antioksidansa luteina kojom ovaj plod obiluje.
Naime antioksidansi sprečavaju prodiranje holesterola do krvnih sudova i sprečava upale.
Pistaći je najzdravija grickalica koja ubrzava metabolizam, snižava holesterol i usporava starenje”
2. Pistaći je odličan izvor vlakana, u samo 100 grama nalazi se 10.3 grama dijetalnih vlakana koji su presudni u ubrzavanju metabolizma i olakšavanju problema s probavom.
3. Regulator šećera u krvi
Šolja pistaćija sadrži čak 6o odsto preporučene dnevne doze fosfora. Osim što ovaj mineral razbija proteine u amino kiseline, fosfor pospešuje i toleranciju na glukozu.
4. Da pistaći povećava seksualnu moć muškaraca pokazala je jedna studija tokom koje je dokazano kako svakodnevna konzumacija pistaćija povećava seksualnu moć muškaraca za čak 51 posto za što su odgovorne esencijalne masne kiseline.
One pomažu kod proizvodnje seksualnih hormona i povećavaju dotok krvi u genitalije.
5. Pistaći je rekorder među orašastim proizvodima prema sadržanoj velikoj količini antioksidansa koji su ključni za obnovu tela i zbog kojih je pistaći prozvan prirodnim botoksom. Pet do deset pistaćija dnevno preporučuje se u borbi protiv bora.
Prilikom kupovine uvek birajte neočišćen pistaći jer ćete prilikom otvaranja svakog ploda imati vizualni znak koliko ste ih već pojeli.

Friday, August 19, 2016

Ova MJEŠAVINA je strah i trepet za HOLESTEROL i RAK, izvrsna za STRUK, i značajno poboljšava kvalitet SPERMATOZOIDA!

Orašasti plodovi često se mogu naći na listi nezdravih namirnica. Za fabrički obrađene odnosno pržene, posoljene ili umočene u čokoladu ta tvrdnja vrijedi, no ako su neobrađeni i sirovi, oni su pravi rasadnik zdravlja.


Studija objavljena u American Journal of Clinical Nutrition dokazala je kako se unos orašastih plodova u organizam ne mora ograničavati. Naime, ljudi koji svakodnevno konzumiraju orašaste plodove ili ih konzumiraju kao zamjenu za drugu hranu, više gube na težini i imaju tanji struk.
Premda se ne može govoriti o značajnom gubitku kilograma i smanjivanju obima struka, rezultati su pokazali da orašasti plodovi ne goje, a odlični su i za zdravlje krvnog sistema.
Orasi su bogati alfa – linolenske kiseline, pa tako štite srce u vrijeme velikog stresa kada je ono posebno ugroženo. Stres obično dovodi do pada imuniteta, ali ako jedete bademe koji su bogati vitaminom E, vitaminima B grupe i magnezijumom, sačuvaćete imunitet.
Bademi, lješnjaci, kikiriki, brazilski orasi, domaći orasi i cashev orasi igraju važnu ulogu u smanjenju rizika od razvoja srčanih bolesti, pokazuje studija sa Harvarda. To je zato što orašasti plodovi mogu smanjiti LDL holesterol. Osim toga, nude zdrave mononezasićene i polinezasićene masnoće, te vlakna koja štite srce. Orašasti plodovi bogati su i argininom, aminokiselinom koja pomaže da krvne sudove budu opuštene.
Ishrana bogata pistaćima može donekle štititi od razvoja raka pluća, pokazuje preliminarno istraživanje predstavljeno na Cancer Prevention Research Conference. Naučnici misle da ključnu ulogu igra gamma – tokoferol, tip vitamina E.
Studija iz 2010. objavljena u Archives of Internal Medicine pokazuje da svakodnevna konzumacija šoljice orašastih plodova snižava loš LDL holesterol za 7,4 posto. Osim toga, koncentracija triglicerida pada za više od 10 posto.
Brazilski orasi su puni selena i mogu pomoći i protiv uznapredovalog raka prostate, pokazala je studija sprovedena u Holandiji. Naime, muškarci koji su imali visoke nivoe selena u krvi imali su 60 posto manje šanse za dobijanje uznapredovalog raka prostate 17 godina kasnije.
Zbog zdrave količine vitamina E orašasti plodovi se smatraju hranom za mozak odnosno spriječavaju kognitivni pad koji obično dolazi sa godinama. Naročito se preporučuje kikiriki jer obiluje vitaminima grupe B.
Dvije šake oraha na dan poboljšavaju kvalitet sperme s obzirom na vitalnost, mobilnost i morfologiju, pokazuje studija sa UCLA.

UBACILA ASPIRIN U VEŠ MAŠINU, razlog će vas ostaviti bez teksta!

Ovaj nevjerovatan savjet spasit će vam bijelo rublje. Samo jedan aspirin može se takmičiti sa sredstvima za izbjeljivanje i uklanjanje mrlja.


Ako želite da izbjegnete odvratno sivu boju sa novo oprane bijele odjeće, vratite svježinu i uklonite sve mrlje sa dojeće onda uradite slijedeće.
Uzmite pet od 300mg aspirin tableta stavite u 2 galona tople vode i ostavite da se otopi. Nakon što se tablete otope, potopite vaš bijeli veš i ostavite preko noći.
U jutarnjim satima, odjeću staviti u veš mašinu, dadajte jop par tableta aspirina i veš operite kao i obično.
Krajnji rezultat će vas ostaviti bez daha. Ovaj postupak neće oštetiti odjeću, ali će ukloniti svu prljavaštinu, za razliku od drugih izbjeljivača. Probajte i sigurno ćete svoju bijelu odjeću nositi češće.

Thursday, August 18, 2016

Evo kako da zaustavite krvarenje za 10 sekundi pomoću ALEVE PAPRIKE!

Ovaj jednostavan trik može prosto da vas spasi nepotrebnog smaranja, međutim, u kritičnoj situaciji može nekome i da spasi život. Saznajte kako.


Sigurno vam se nekad desilo da se posečete ili ogrebete na nezgodnom mestu i da krv prosto neće da stane.Držite maramicu čvrsto pripijenu, lepite flastere, ali ne pomaže. Evo šta treba da radite
Za brzo zarastanje rana potreban vam je neki koagulator. Najbolji je lekovita glina u prahu, ali ako je nemate pri ruci u tu svrhu može da posluži i aleva paprika, naravno ne ljuta.
Krvarenje iz nosa, duboke posekotine, čaki i arterijsko šikljanje krvi biće zaustavljeno za nekoliko trenutaka pomoću aleve paprike.


Najbolje je da aleva paprika bude organska, a sve što treba da uradite jeste da je pospete po rani i pritisnete maramicom, a zatim ostavite da se osuši. Ako imate glinu u prahu, postupite na isti način. Krvarenje će biti zaustavljeno u rekordnom roku.
Aleva paprika, kao i glina u prahu, mogu da pomognu i kod unutrašnjeg krvarenja. U tom slučaju treba kašičicu praha razmutiti u čaši tople vode i popiti.


IMATE PROBLEMA SA SNOM? Primenite ovu tehniku i spavaćete K'O BEBA!

Tehnika 4-7-8 će vas mirno uspavati svaki put. Saznajte zašto.


Čovek u toku jednog dana udahne i izdahne do 23 hiljada puta. 

Ovaj proces se odvija podsvesno, a mnogi nedovoljno efikasno dišu tako što uzimaju kartke i plitke uzdahe, dišu iz pluća, a podsvesno grče trbušne mišiće.
Ako se skoncentrišete, promena tehnike disanja može vam znatno poboljšati život.
Tehnika 4-7-8 koja će vas mirno uspavati svaki put:

Vrh jezika stavite na prednje nepce, udahnite kroz nos brojeći u sebi do četiri, a zatim zadržite vazduh brojeći do sedam.


Kafa s kokosovim uljem – daje energiju i potiče mršavljenje

O supermoćima kokosova ulja i maslaca posebno se priča unazad par godina, i zbog toga ih se sve češće koristi, u kuhanju, u održavanju ljepote, no i u kafi!


Sto grama kokosovog ulja ima čak od 820 do 900 kalorija, no bez obzira na energetsku vrijednost, kokosovo ulje ima veliki utjecaj na lakše skidanje kilograma jer ubrzava metabolizam, a jednako tako ubrzava i nas – jer nam daje potrebnu energiju.
Kokosovo ulje naime ne sadrži niti ugljikohidate niti proteine, već je potpuno lipidnog sastava što znači da se sastoji od masnih kiselina lanaca srednje veličine. Ostale namirnice koje svakodnevno konzumiramo najčešće se sastoje od masnih kiselina dugačkog lanca.
Zbog takvog sastava kokosovo ulje se brže i lakše metabolizira te postaje izvor energije. Nakon dugotrajnog konzumiranja kokosovog ulja, dolazi do ubrzanja metabolizma. Osim toga, zbog osnovnog sastojka kokosovog ulja – laurinske kiseline, ovo ulje ojačava naš imunitetZbog istog sastojka, ulje ima i antibakterijsko, antivirusno i antigljivično djelovanje.
Što jesti za više energije, a što izbjegavati?
Zbog svih ovih efekata konzumiranja kokosovog ulja, počelo ga se stavljati u najomiljenije toplo piće diljem svijeta – kafu. Kokosovo ulje će obogatiti okus kafe, a ako je to ikad bilo potrebno, to je sada. Savjetuje se ipak, ne piti više od dva put dnevno kafu s ovim dodatkom jer biste mogli završiti s probavnim tegobama.
Postoje par načina na koji možete uspješno pomiješati kokosovo ulje u svoju kafu.
Žličicu ili dvije (kako vam je ukusnije) kokosovog ulja stavite u šalicu i prelijte s vrućom kafom ili pripremite kafu i dok je još vruća, pomiješajte žličicu kokosovog ulja.
Skuhanu kafu, žličicu ili dvije koksovog ulja te steviu (ili šećer) pomiješajte u blenderu dok ne dobite dovoljno pijene!
UŽIVAJTE U SVOJOJ ZDRAVOJ TROPSKOJ KAVI!

Wednesday, August 17, 2016

Prirodni lijek protiv kolesterola


Za pripremanje prirodnog lijeka protiv kolesterola slijedite upute:
Sastojci za lijek:
- 30 očišćenih češnja češnjaka,
- 5 limuna i
- 1 litra vode.
Priprema lijeka:
Očistite češnjak i operite limun te ga sa korom narežite na manje komade. Sve usitnite u mikseru ili sameljite u mašini za mljevenje mesa.
Stavite smjesu u posutu te ju zalijte sa litrom vode. Sve kuhati tek toliko da proključa.
Nakon toga ocijedite sadržaj, a vodu pretočite dok je vruća u odgovarajuće boce. Boce ostavite bez čepa dok se tekućina u njima ne ohladi.
Kada se sadržaj u bocama ohladi, začepite boce i ostavite ih u frižideru da stoje.
Primjena lijeka:
Lijek se pije po jedan čokalj dnevno, prije ili poslije glavnog obroka.
Kura traje tri tjedna u komadu, nakon čega se pravi stanka od 8 dana te se uradi još jedna kura od tri tjedna.
Lijek se pije jednom u godinu dana.

Recept čuvenog ruskog travara Glubokog otkriva kako da izliječite čir na želucu za samo 7 dana!


Da li ste znali da čir na želucu možete izliječiti za sedam dana, a dijareju i upalu slijepog crijeva za samo pet sati?
Ono što će vam pomoći kod svih stomačnih infekcija i osloboditi crijevnih muka je kora nara. Osušite je i čuvajte u kućnoj apoteci. U decembru 1999. godine u jednom ruskom časopisu objavljen je članak „Zaboravljeni Hipokrat i liječenje biljkama“ ruskog travara G.I. Glubokog, gdje je napisan recept patentiranog sredstva za izlječenje dizenterije, dijareje, kolere, upale slijepog crijeva (bez hirurške operacije), salmoneloze.
Priprema:
Odnos suhih kora nara i ključale vode je 1:20. U prethodno ugrijanu toplu šolju ili čašu staviti 10-12 grama suvih kora nara i preliti ih sa 200 ml ključale vode. Pokriti tacnom. Ostaviti da odstoji 25-30 minuta. Poslije toga može da se pije. Kore ne bacajte. Nakon toga, liječenje je počelo.
Primjena ovog lijeka je za svaku bolest drugačija.
Za izlječenje za 5 sati od dizenterije, dijareje, salmoneloze, tifusa, kolere, akutnog apendicitisa (zapaljenja slijepog crijeva) lijek treba konzumirati na sljedeći način:
Nakon što odstoji 25-30 minuta, treba da se popije pola šolje(čaše). Nemojte ga cijediti. Ponovo poklopite tacnom. Ako poslije 10 minuta osjetite olakšanje i vama je bolje, znači da je u pitanju obični proliv i njegovo liječenje je završeno.
Ako poslije 10 minuta niste osjetili poboljšanje, znači kod vas je, ili dizenterija, ili dijareja, ili tifus, ili salmoneloza, ili kolera. Potrebno je da ostanete u kući i nakon 3 sata popijete preostalu polovinu šolje. Proces liječenja nastavlja se i u naredna tri sata. A ozdravljenje nastaje nakon 5 sati od početka liječenja.
Za izlječenje za 7 dana od čira na želucu, čira na tankom crijevu, kolitisa (zapaljenja debelog crijeva), disbakterioza crijeva, potrebno je suhe kore nara konzumirati na sljedeći način:
Nakon što odstoji 25-30 minuta možete ga piti. U toku dana popiti polovinu (90-100ml) u 4 puta, u približno jednakim porcijama i u približno jednakim vremenskim razmacima, po 20-25 ml. Počnite sa konzumiranjem ujutru na prazan stomak, nakon buđenja, a posljednju, četvrtu dozu, pred spavanje.
Ne treba ga piti svakog dan, već svaki drugi – 1, 3, 5, 7… To je dovoljno za kompletno izlječenje. Ako želite da nastavite sa tretmanom, zbog sigurnog izlječenja čira želuca, to možete učiniti poslije napravljene pauze od 7 dana poslije prvog tretmana liječenja.
NAPOMENA: Za vreme liječenja – ne smijete konzumirati alkohol.

Lješnjak–istinski čuvari srca i krvnih žila

Konzumiranje lješnjaka najbolje je između obroka i ne bi trebalo pojesti više od količine koja stane u dlan.


Lješnjaci sadrže vitamin B koji doprinosi živčanoj stabilnosti te zajedno s lipidima i masnim kiselinama poboljšavaju rad mozga. Ublažavaju i kronične tegobe jer sadrže prekursore hormona sreće serotonina, koji smanjuju osjetljivost na bol.
Zatim, sadrže kalcij, magnezij, fosfor, željezo, cink, bakar, mangan i selen. Od vitamina ima vitamin C, tiamin, riboflavin, niacin, pantotensku kiselinu, vitamin B6, kolin, betain, vitamin E, folnu kiselinu i vitamin K.
Redovitim konzumiranjem lješnjaka organizmu osiguravate ljekovite tvari koje snižavaju razinu kolesterola u krvi, šire krvne žile, štite srčani mišić, snižavaju krvi tlak te smanjuju rizik od angine i srčanog udara i štite od anemije.
Energetska vrijednost 100 g svježih lješnjaka iznosi 628 kcal/2629 kJ.
Vaše će srce biti zadovoljno.

Tuesday, August 16, 2016

10 razloga zbog kojih ćete pomarandže jesti SVAKOG dana!

Iako je južno voće, pomorandža je kod nas odomaćena kao jabuka, a evo i zašto.


Pored svog predivnog ukusa, pomorandže su izuzetno dobre za naše zdravlje. Iako je južno voće, pomorandža je kod nas odomaćena kao jabuka.

Na ovih 10 načina pomorandže pomažu našem organizmu u borbi protiv bolesti i štetnih uticaja iz okoline.

1. Pomarandže su prava riznica vitamina i mierala koji su svakodnevno neophodni za pravilan rad našeg organizma.

2. Štiti naš kardiovaskularni sistem i pomaže izbacivanju nataloženih masnih naslaga u njemu.

3. Pomorandže pomažu i zdravlju naših usta tako što jača naše zube, ali i kosti. Od minerala ima kalcijum koji se lako apsorbuje, ali i magnezijum, kalijum i fosfor.

4. Poznato je da je pomorandža dobra i za regulisanje krvnog pritiska. Istraživač profesor dr Ketrin Begharst naglasila je da pomorandže imaju najveći procenat antioksidanasa od sveg voća.

5. Njihovo svakodnevno konzumiranje pomaže pri smanjivanju nivoa holesterola u krvi. Imaju i više od 170 različitih fitohemijskih sastojaka, više od 60 flavonoida, za koje je već dokazano da poseduju antizapaljenske i antitumorske sastojke, kao i sastojke koji sprečavaju stvaranje ugrušaka krvi, odnosno trombova, koji mogu dovesti do srčanih i moždanih udara
6. Manje je poznato da narandžasta riznica štiti i bubrege.

7. Plod pomorandže sadrži obilje vitamina C, B, provitamin A, kao i vitamin E, pa je dobar saveznik u borbi protiv različitih infekcija.

8. Sok pomarandže pomaže u zaštiti kože, naročito u zimskom periodu. Tokom hladnijeg perioda kiselina pomorandže otkloniće mrtve ćelije kože, pa će vrlo brzo postati nežna i glatka.

9. Pomaže u čišćenju krvi. Vitamin C pospešuje i apsorpciju gvožđa, pojačava odbrambeni sistem organizma, ubrzava zarastanje rana i pomaže neutralizaciji slobodnih radikala.

10. Antioksidansi pomorandže smanjuju uticaj toksina koji se luče kada je organizam pod stresom. Na taj način smanjuje se i mogućnost oštećenja na nervnim ćelijama, odnosno omogućava se bezbrižno starenje, uz očuvanje bistrog uma.

Zlatno mlijeko vraća čvrstinu kostima: Podmladite kičmu i zglobove za mjesec dana! (RECEPT)

Ovaj napitak je bogat dragocenim sastojcima koji blagotvorno utiču na kosti.

“Zlatno mlijeko” pomaže kod ponovnog uspostavljanja “kičmenog maziva” i ispira naslage soli. Koristan je za hematopezu (formiranje krvnih ćelija deobom, i diferencijacija matičnih ćelija u koštanoj srži), debelo crijevo, nervni sistem i koštano tkivo.
“Zlatno mlijeko” je čarobni napitak koji takođe pomaže u produženju mladosti, normalizuje cio probavni sistem, ima blagotvorno dejstvo na jetru. Uklanja toksine, poboljšava ten i podstiče dugovečnost. Veoma je efikasan kod artritisa i artroze, jer sa konzumiranjem “Zlatnog mlijeka” povećava se pokretljivost zglobova.
Moramo naglasiti da je veoma popularan kod ljekara ruske alternativne medicine.

Za početak pripremiti pastu od kurkume na ovaj način:
  • 40 gr kurkume u prahu,
  • 100-150 ml vode.
Naspite kurkumu u prahu u vodu, promješajte i dovedite do ključanja. Kuvajte oko 8 minuta, dok se sadržaj ne zgusne. Stalno mješajte. Ako je mješavina suviše gusta, dodajte malo vode. Smjesa treba da liči na gusti jogurt.
Za to vrijeme pripremite mlijeko:
  • 250 ml mlijeka,
  • 2 kašike (40 ml) sirovog (nerafinisanog) bademovog ulja (po želji),
  • med po ukusu.
Mlijeko prokuvajte i dodajte u njega bademovo ulje (po želji). Sklonite sa vatre i sipajte u šolju. Dodajte 1 kašičicu pripremljene paste od kurkume. Zasladite medom po svom ukusu.
Pastu od kurkume možete pripremiti u većoj količini i na duži period. U zamrznutom stanju čuva svoja svojstva 40 dana. Pastu čuvajte u frižideru.
Gotovu pastu dodavati u vruće mlijeko po 1 kašičicu, zajedno sa medom i biljnim uljem (po želji).
“Zlatno mlijeko” preporučuje se piti na prazan stomak, poželjno ujutru i pred spavanje. “Zlatno mlijeko” se pije 40 dana. Vrijeme liječenja – dva puta godišnje, po 40 dana.
Šta sve liječi kurkuma?
Savremena nauka kao i tradicionalna medicina, visoko cijeni ovu ljekovitu biljku. Žuti alkaloid kurkumin jeste glavni aktivni sastojak biljke. Ljekovitost kurkume, objašnjava se time što ljut ukus ove biljke ubija klice i parazite, uništava naslage sluzi, masti, ljepljive toksine, podstiče krvotok i kompletan metabolizam. Gorak ukus je najbolje sredstvo protiv trovanja, groznice, upala, bolesti krvi i kože. Takođe uklanja taloge i ljepljive toksine, čireve, salo, znoj, gnoj, svrab, čisti majčino mlijeko, matericu, jetru.
Kurkuma se može nabaviti u svakoj bolje snabdevenoj prodavnici hrane, kao samostalan začin ili u sastavu začina karija.

ČUDOTVORNI MELEM: Pomješajte ova tri sastojka i PROŠIRENE VENE će nestati preko noći! (RECEPT)


Zahvaljujući ovom prirodnom receptu, više nećete morati da skrivate svoje lijepe noge ispod pantalona i dugačkih sukanji.

Proširene vene na nogama problem su koji muči mnogo ljudi, naročito kad uđu određene godine. Ipak, varikozne vene češće se javljaju kod žena, a njima to predstavlja ne samo zdravstveni, već i estetski problem.
Nažalost, u pitanju je stanje koje je najčešće nasljedno, pa ako su mama i baka imale problem s proširenim venama, velika je vjerovatnoća da ćete ih imati i vi. Zato su ljekarske kontrole obavezne, pošto su proširene vene obično znak određenih poremećaja kardiovaskularnog sistema.
Srećom, barem kad je ljepota nogu u pitanju, u pomoć može da vam priskoči narodna medicina, odnosno ovaj čudesni oblog, koji obećava da će se vidljive vene povući bukvalno za tren oka, piše portal Healing Life is Natural.
Sastojci:
  • pola šolje pulpe aloje vere
  • jabukovo sirće
  • pola šolje sitno seckane šargarepe
Postupak:
Ubacite šargarepu u blender, dodajte aloja veru i izmiksajte dok ne dobijete jednoličnu masu. Potom, dodajte pomalo jabukovog sirćete sve dok ne dobijete kremastu, razmazivu smesu, koju ćete lako sipati u bočicu, jer melem možete koristiti više puta.
Način upotrebe:
Smjesu nanesite na područja nogu gde se nalaze proširene vene, a potom se smjestite u udoban položaj, najbolje malo izdignutih nogu, opustite se i tako ostanite oko pola sata. Na kraju, isperite hladnom vodom.
Mažite redovno, sve dok vene ne počnu da se povlače.
Takođe ovaj melem možete da koristite za masažu, naročito ako u njega dodate neko eterično ulje koje podstiče cirkulaciju (na primer, smreke, čempresa ili bršljana). Krenite od stopala, nagore, preko koljena, pa sve do butina.

Monday, August 15, 2016

RECEPT I UPUTSTVO: Narodni lijek protiv svake bolesti

U starim travarskim knigama smo pronašli narodni recept za koji se kaže da liječi sve bolesti. Zbog ovakve konstatacije učinio nam se zanimljivim, a daljnjim pretragama i istraživanjem našli smo da se pravio i koristio kako našim krajevima tako i u Španiji, Engleskoj i Francuskoj. Zbog toga smo odlučili da vam ga svakako preporučimo.

Recept je u stvari baziran na bobicama borovnica i smreke utopljenim u vino i rakiju, odnosno radi se o vrsti vina od borovnica. Lijek se primjenjuje prije svega kod problema sa lošom crkulacijom i krvnom slikom, kod glavobolja i vrtoglavica, kod ostalih različitih tegoba glave, zaboravnošću i pamćenjem.
Osim toga ga trebate ga obavezno probati koristiti ukoliko imate probleme sa slabim srcem i krvnim sudovima. Za ovu namjenu sličan napitak od borovnica spominje se i u zapisima pronađenim u Londonu koji datiraju još iz 1696 godine. Ovdje se ni izbliza ne završava lista svih koristi ovog narodnog lijeka.
Ovo vino trebali bi ste probati kao riješenje za probleme kod svih akutnih i hroničnih oboljenja želuca i crijeva te protiv probavnih smetnji i upala debelog crijeva. Vino uspješno reguliše probavni floru te uništava i reguliše razmnožavanje štetnih bakterija i glista. Sok pomaže i kod nedostatka apetita i slabosti izazvane nekom bolesti, operacijom ili padom imunog sistema.
Kako je dobra cirkulacija i probava ključ zdravlja čovjeka uz dobar rad srca i mozga jasno je zašto je ovo vino u narodu nazvano lijekom protiv svake bolesti.
Za pravljenje ovog lijeka su vam potrebni:
– 1/2 kilograma svježih borovnica (kao zamjenu možete upotrijebiti smrznute bobice)
– 1/2 kilograma bobica smreke poznate i pod sljedećim imenima: borovac, brin, brina, crna smreka, crna smrekinja, kleka, klekinja, smrčika, smrča, venja
– 1 litar dobrog crnog vina (po mogućnosti domaćeg)
– pola litre jake domaće rakije
– 3 kašike meda
– 3 kašike šećera
Borovnice i smreku operite i stavite u veliku staklenu teglu. Naspite vino preko bobica. Ostavite da odstoji u frižideru 48 sati. Nakon toga u smjesu dodajte pola litre rakije, med i šećer. Sve dobro promješajte, da se med i šećer rastope. Ostavite da kompletna smjesa odstoji 7 dana.
Nakon toga je spremna za upotrebu. Lijek se koristi tako što uzmete 4 supene kašike ovoga vina ujutro i navečer. Neka u svakoj dozi bude nekoliko bobica borovnica koje ćete dobro sažvakati prije gutanja. Vino se koristi 3 dana ujutro i navečer nakon čega se pauzira 2 dana. Koristite dok ne potrošite cjelokupnu dozu.
Po potrebi možete napraviti novu dozu i nastaviti koristiti ovo vino sve dok tegobe ne prestanu.

Spasite na vrijeme JETRU; koja je glavni LABORATORIJ organizma (RECEPT)

Brz način života uslovljava kontinuirano konzumiranja brze i nezdrave hrane. Ove namirnice pune naše tijelo toksinima i čine štetu cjelokupnom organizmu. Detoksikacija je proces koji se mora shvatit ozbiljno, naročito pojedinci koji brinu za svoje zdravlje, osobito zdravlje jetre.


Jetra je medju najbitnijim organima čovjekovog organizma, jer je odgovorna za eliminaciju toksina i apsorpciju proteina. Oboljenja jetre su naročito problematična, jer se kasno uočavaju od početka bolesti do njene dijagnoze često prodje dosta vremena, zbog čega ih je i vrlo teško liječiti. Zbog toga, zaštitimo našu jetru na vrijeme redovitom detoksikacijom, i zdravom ishranom.
Predlažemo ovaj recept za prirodnu i jednostavnu detoksikaciju ovog izuzetno bitnog organa!
Sastojci:
  • sok od naranče
  • sok od limuna
  • organski med
  • šaka puna metvicom
  • litra destilirane vode
Prvo je potrebno da prokuhate vodu, potom dodajte metvicu i ostaviti da vri u vodi oko 5 minuta. Nakon tog, skinite posudu s vatre i ostaviti nekoliko minuta da se ohladi. Dodajte sok od jedne naranče i jedog limuna (ako imate organski limun onda naribajte i koru limuna). Dodajte med na kraju.
Ovaj napitak se može konzumirati hladn ili vruć, za što se odlučite. Redovna potrošnja će očistiti jetru i poboljšati vaš probavni sustav.

CELOG ŽIVOTA SU NAS LAGALI: Evo da li srce stvarno može da boli!

Saznajte odgovor na to da li srce može da boli i kako možete sebi možda i da spasite život.

Sigurno ste mnogo puta čuli da neko kaže “boli me srce” i isto toliko puta kako neki “pametnjaković” objašnjava da “srce ne može da boli jer nema receptore za bol“. Kako bismo rešili ovu misteriju i saznali šta je istina, a šta mit, kontaktirali smo Doc. dr Nebojšu Tasića, načelnika Instituta za kardiovaskularne bolesti “Dedinje” i predsednika udruženja HISPA centara (udruženje centara za hipertenziju i prevenciju infarkta i šloga).
Iako se može reći da sam srčani mišić ne sadrži receptore za bol, srce ipak može da boli. I ne samo to, već je taj bol jedan od najgorih koje čovek može da doživi.
– Srce nije samo srčani mišić, odnosno miokard. Ono se sastoji iz tri sloja, spoljašnjeg omotača, perikarda, zatim mišića, miokarda i unutrašnjeg sloja, endokarda. Sam miokard ne sadrži receptore za bol, ali omotač, perikard sadrži, tako da srce i te kako može da boli – rekao nam je dr Tasić.
Međutim, saznali smo mnogo više o tom misterioznom bolu srca, koji je, ispostavilo se, ne samo istinit, nego je i veoma važan pokazatelj zdravstvenog stanja ovog organa.
– Razlikujemo dve osnovne vrste bola srca. Prvi je posledica angine pektoris, odnosno suženja ili začepljenja koronarne arterije. Potpuno začepljenje vodi do infarkta miokarda i to je jedan od najgorih bolova koje čovek može da doživi. Bol se javlja kao posledica nedovoljne ishranjenosti srca, zbog oslabljenog dotoka krvi – kaže dr Tasić
Pacijenti koji boluju od takozvane stabilne angine pektoris, uglavnom nemaju nikakvih problema dok ne krenu da se penju uz stepenice ili hodaju uzbrdo, a tada se javlja bol.
– Druga vrsta bola je posledica zapaljenja srčanog omotača. odnosno, perikarditis – objašnjava on.
Dakle, srce može da boli i to veoma intenzivno, ali ono što je najvažnije je to da taj bol može da nagovesti loše stanje ovog organa i na taj način omogući pacijentu da preduzme određene mere pre nego što bude prekasno.
Dr Tasić kaže da je prevencija mnogo efikasnija od lečenja i apeluje na ljude da se jave lekaru ako osete bol u srcu, kako bi utvrdili da li im je potrebno lečenje, jer ako dođe do srčanog udara ili bolest ode predaleko, lečenje je mnogo teže. U HISPA centrima postoje kompletno obučeni timovi lekara i ljudi mogu da se obrate ako osete bol u srcu, koji se opisuje kao specifično, tupo stezanje u unutrašnjosti grudi.
– A, kardiolozi su četo i lekari za dušu. Ipak postoji određena misterija vezana za bol u srcu, a to je kad srce boli zbog neuzvraćene ljubavi, što medicina, još uvek, ne može da objasni – našalio se na kraju dr Tasić.

Muči vas ŽALUDAC? Ova dva NARODNA RECEPTA oteraće bol za tili čas!

Ukoliko i vas muči gastritis ili kiselina u želucu, obavezno isprobajte ova dva alternativna recepta, jer mogu mnogo da vam pomognu u otklanjanju tegoba.

Bila u pitanju loša i neredovna ishrana ili nešto drugo, svakog od nas povremeno muči bol u želucu, a lek za to je toliko jednostavan da ga svako bez muke može napraviti za pet minuta.
U pitanju efikasni recepti iz kolekcije Muhamada Hamrajeva, predsednika Akademije narodne medicine Uzbekistana, koji mogu da ublaže simptome gastritisa i drugih tegoba sa stomakom.
Sok od bundeve
Na pola litra soka dodajte 2 kašike meda i jednu kašiku jabukovog ili vinskog sirćeta. Od ovog soka bol momentalno prestaje.
Kaša od kukuruza i graška
Sameljite i pomešajte 6 delova kukuruza i 4 dela graška. Mešavinu prelijte proključalom vodom i pijte. To utvrdi narodno sredstvo protiv gastritisa. Ako vas želudac boli, momentalno će bol prestati.

Ako čašu SLANE VODE svakog dana popijete na prazan stomak, evo šta će vam se dogoditi!

Naravno, ne možete jednostavno pomešati vodu i kuhinjsku so; ovde se misli na to da tehnički čistoj mlakoj vodi dodate prirodnu, nerafinisanu morsku so. E, tada dobijate čudotvorni napitak, koji treba uzeti natašte!


Neko ko je navikao da izjutra “čim otvori oči” popije kafu ili doručkuje, na predlog da umesto toga uzme čašu slane vode i saspe je u prazan želudac, verovatno će biti skeptičan ili će reagovati gađenjem. Međutim, verovali ili ne, to savremenom čoveku koji živi ubrzanim životnim tempom može doneti mnoge koristi.
Pozitivni joni soli vežu se za negativne jone molekula vode i obrnuto. Voda time više nije “samo” voda, a so nije “samo” so. Kombinacija je melem za vaše zdravlje koji vaš organizam direktno apsorbuje.
Sve dole navedene stavke proizilaze iz činjenice da je morska so bogata elementima koji su važni za naš život poput natrijuma, magnezijuma, kalcijuma, kalijuma, silicijuma, čak i srebra i zlata.
Evo koje sve benefite obezbeđujete svom organizmu ako mu svakog jutra priuštite čašu mlake vode u kojoj ste rastvorili kašičicu morske soli.
Detoksikacija
Minerali kojima je ovaj slani napitak bogat podstiče limfnu drenažu što znači da navodi vaš organizam da se sam čisti iznutra i da prirodnim putem izbacuje toksine. Pored toga, ima i antibakterijsko dejstvo pa pomaže izbacivanje štetnih bakterija iz creva.
Hidratacija
Voda je neophodna organizmu za njegovo normalno funkcionisanje, međutim postoji mogućnost i da unesete previše vode. Neki ljudi kojima organizam slabije apsorbuje vodu, pijenjem velikih količina vode prave grešku jer tako previše razvodnjavaju tkiva pa im se voda zadržava na pogrešnim mestima. Pijenje slane vode može da reši ovaj problem jer obezbeđuje dobru apsorpciju čime se povećava hidriranost svih ćelija.
Varenje
So pomaže da se u ustima aktiviraju pljuvačne žlezde, oslobađajući tako regulatorske amilaze (enzime koji pretvaraju skrob i glikogen u jednostavne šećere). One pomažu razgradnju hrane čime se olakšava dalje varenje. Takođe, na ovaj način reguliše se želudačna kiselina čime se drastično smanjuju gastroenterološki problemi.
San
Osobama koje pate od insomnije i drugih poremećaja sna, ovaj napitak može otkloniti te probleme. Naime, prirodni minerali iz soli smiruju nervni sistem tako što snižavaju niovo kortizola, hormona koji je odgovoran za stres, a samim tim i za budnost i napetost.
Zdrave kosti
Poznata medicinska teorija kaže da osteoporoza nastaje kada organizam sam uzima kalcijum i druge minerale iz kostiju koje onda “troši” na regulisanje kiselosti krvi. Slana voda može nadoknaditi izgubljenje minerale iz kostiju jer, čime se sprečava njihovo preuranjeno propadanje.
Koža
Redovnim uzimanjem slane vode pomažete svojoj koži da ostane zdrava, sjajna i elastična. Minerali kojima je bogata deluju kao “piling” iznutra što pomaže da se oslobodite akni, a njihovo dejstvo je blagotvorno i za sve vrste osipa i ekcema. Kao prateći efekat detoksikacije dubljih slojeva, površina kože ostaje sjajna i blistava.

Sunday, August 14, 2016

NAJBOLJI LIJEK ZA BAKTERIJU U ŽELUCU ALI I ZA HEMOROIDE I CRIJEVNA OBOLJENJA!

Smokve u maslinovom ulju su najbolji lijek za bakterije u želudcu. U staklenku stavite suhe smokve a zatim ih prelijete pravim domaćim nerafiniranim maslinovim uljem.


Smokve možete izrezati na 4 djela da bolje puste ljekovite sastojke u maslinovo ulje.

Ovako pomiješana smjesa treba da stoji barem 40 dana, nakon čega je možete koristiti. Uzima se svako jutro na tašte po jedna smokva.

Poželjno bi bilo uzeti i po malu kašiku maslinovog ulja u kojem stoje smokve.

Da bi izlječenje bilo što bolje i što efikasnije trebate svoju ishranu da uskladite sa liječenjem. Jedite kuhanu blagu hranu bez previše začina naročito ljutih i paprenih. Nemojte jesti kiselo. Izbjegavajte masna mesa naročito suhomesnate proizvode.

Hranu pripremajte na maslinovom ulju koje je prirodno i nerafinirano. Što više jedite svježe hrane.

Iskustva govore da kombinacija smokava i maslinovog ulja liječi puno toga, kao na primjer neplodnost, hemoroide, sva crijevna oboljenja, zatvor, bronhitis, astmu i druge bolesti.

Pripremite sami: Čudesni melem koji liječi sve bolesti

Melemom se mogu liječiti bronhitisoteklineotvorene ranepukotine na rukama i nogamaupala jajnika, ali i primjerice opekotine. Svakako, valja imati na umu da je mast bezopasna te da vam ne može naškoditi.


Recept za čudesni melem prilično brzo se s ruskih internetskih stranica proširio i na naše medije. Krema je jednostavna za pripremu, a uz to korisna za liječenje niza bolesti. 

Za pripremu melema potrebno vam je:

-1 jaje (kuhano, jer treba vam samo žumanjak kojeg valja zgnječiti)

-400 ml biljnog ulja (maslinovo ili neko drugo ulje koje posjedujete)

- 60 grama pčelinjeg voska


Priprema:

U lonac stavite ulje, a u njemu otopite komadić voska na laganoj vatri. Kada čujete pucketanje, žumanjak ubacite u ulje s voskom. Ono će se početi pjeniti pa budite spremni da brzo uklonite posudu s vatre. 

Kada se ulje primiri, ponovno ga vratite na vatru i nastavite, uz neprestano miješanje, dodavati žumanjak. Smjesa mora promijeniti boju i postati tamnosmeđa. Tada je sklonite s vatre i ostavite 20-ak minuta da odstoji. Procijedite kroz gazu, a mrvice žumanjka bacite. Kada se mast ohladi, stavite je u staklenku, a u hladnjaku može stajati do deset mjeseci.
Kada je koristite za upalu sinusa potrebno ju je otopiti i kapati u nos, a ona će efikasno probiti sinuse i povući na sebe gnoj. Ako imate problema s bronhitisom ili čirevima, konzumirajte pola kašike masti tri puta na dan prije svakog obroka.

U slučaju opekotinazubobolja ili rana nanosite je na bolno mjesto. Njome možete ojačati nokte te liječiti hemeroide. Valja imati na umu da vosak koji koristite mora biti prirodan.

Izvlači iz depresije, otklanja svaki bol i djeluje protivupalno

Antioksidansi u našem organizmu su glavni u ometanju i regulaciji rasta slobodnih radikala, koji imaju sposobnost da izazivaju mnoge bolesti.

Kurkuma je na vrhu liste začina koji se koriste u kuharskim specijalitetima (u Indiji se ne može zamisliti obrok bez kukurme).
Također je i neizostavan dio raznih ljekovitih sredstava koji imaju veliki učinak na zdravlje.
Ovaj začin sadrži oko 300 antioksidansa, a baš zbog toga vam nudimo recept za sok od kukurme u prahu. Napitak koji dobijate djeluje kao multinapitak, a pogledajte u čemu je sve dobar.

Sastojci za napitak:
- 1 kašika kukurme u prahu
- 1 komad đumbira (oko 5 cm)
- 5 mrkvi
- 2 limuna
- 1 narandža
- 1 krastavac
Očistite limun, narandžu, đumbir i mrkvu. Sve sastojke izmiksajte u blenderu, a po želji dodajte led i slobodno ga možete konzumirati.
Sok od kurkume ublažava upale izazvane artritisom, jer sadrži antioksidans kurkumin koji ublažava ukočenost i opekotine zglobova.
Kako je poznato da slobodni radikali mogu izazvati mnogih bolesti od kojih je najčešći rak. Kurkumin sok je uspešna prevencija raka jajnika, debelog crijeva, prostate i dojke.
Napitak ima moć da smanji nadutost, gorušicu i gastritis. Kurkumu možete konzumirati i u prahu, dodajući jednu kašičicu uz kafu. Sok od kurkume kontroliše holesterol, štiti krvne sudove i srce, delujući preventivno na kardiovaskularne bolesti.

Dugo sam se patio sa peruti u kosi, a onda mi je komšinica predložila ovo ulje… PERUT JE NESTALA NAKON PRVOG PRANJA

Perut je uobičajeno stanje kože koje se dešava mnogima od nas u nekom momentu života. U ovom članku ćemo vam otkriti najbolja eterična ulja za liječenje peruti.

Šta je Perut? Perut nastaje zbog poremećaja na našoj lobanji, gdje mrtve ćelije opadaju sa vaše glave. Najčešći uzrok je suha koža. Ako ste sigurni da ne patite od suhe kože, ako vam je baš nasuprot, masna i iritirana koža, može također izazvati perut. Eterična ulja koja liječe perut na prirodan način: Ulje čajevca – Dobro je u ubijanju gljivica odgovornih za perut. Jedan istražživački tim je otkrio da šampon koji je sadržavao samo 5% ulja od čajevca, smanjilo je masnoću, svrab za 42%. Cimetov list – Prije nekoliko godina, članak u žurnalu koji se bavi istraživanjima esencijalnih ulja zaključio je da ulje cimetovog lista može smanjiti perut izazvan od strane gljiva. Limunska trava, eukaliptus i pepermintova ulja – Kada su naučnici testirali razna eterična ulja, ova ulja su bila superzvijezde. Lavandino ulje – Dobra krema sa protiv-gljivičnim efektima koji su još i lijepog mirisa. Pačuli ulje – Pačuli čini čuda u uklanjanju peruti. Lijepog je mirisa poput lavandinog ulja. Ulje kamilice – Svako ulje kamilice ima protuupalne efekte prilikom dodira sa kožom. Također je dobar protiv alergija. Ulje kamilice jedan je od 5 najboljih eteričnih ulja protiv alergije.