//proppeler

Sunday, September 25, 2016

Samo jedna sitnica dovoljna je da spriječite stvaranje LEDA u vašem zamrzivaču!

Svaka domaćica zna koliko je naporno odlediti i očistiti zamrzivač. Jako mukotrpan posao ali sada imamo rješenje za vas!


Uz ovaj genijalan trik moći ćete da jednom za sva vremena spriječite stvaranje leda!
Led u zamrzivaču je svakodnevna noćna mora domaćica. Ipak, i za to postoji riješenje, i to prilično jednostavno.
Sve što treba da uradite jeste da zidove, fioke ili komoru zamrzivača premažete uljem, što će rezultirati klizavom površinom po kojoj led neće moći da se formira. Vrlo lako i efikasno!
Podijelite ovo i sa vašim prijateljima kako bi i njima olakšali posao.

AKO ŽELITE SMRŠATI BRZO I LAKO, PRIPREMITE OVO PIĆE U SAMO 2 MINUTE: NJOJ JE POŠLO ZA RUKOM, A SIGURNO ĆE I VAMA!

Ovo je pravi spoj za detoksikaciju organizma. To će ubrzati vaš metabolizam i stimulisati imuni sistem.


Sastojci:
– 1 žličica cimeta
– 2 kašike jabukovog sirćeta
– 1 žlica meda
– 2 žlice soka od limuna
– 1 čaša vode
Instrukcije:
U blender, stavite sve sastojke zajedno i izmiješati ih dobro. Trebalo bi da ovo piće držite u frižideru. Kombinacija ovih sastojaka će vam pomoći da spalite masti, ubrzate metabolizam, borite se protiv dijabetesa, i liječenje hipotenzije (nizak krvni tlak).
S toga, ne čekajte već probajte odmah!

Suhe smokve: Protiv anemije, za osteoporozu, reguliraju krvni tlak…

Suhe smokve slastan, ali i zdrav zalogaj.


Suhe smokve izvrstan su izvor minerala, poput kalcija, bakra, kalija, mangana, željeza, selena i cinka. Sadrže i više kalcija nego kravlje mlijeko. Unosom 100 grama suhih smokava dobit ćete 640 mg kalija, 162 mg kalcija, 2,03 mg željeza i 232 mg kalija. Kalij je važan sastavni dio stanica i tjelesnih tekućina koji pomaže u kontroli otkucaja srca i krvnog pritiska. Bakar je, kao i željezo, potreban u proizvodnji crvenih krvnih ćelija i za staničnu oksidaciju.
Zbog velike količine bakra koju sadrži preporučuje se onima koji pate od anemije, jer bakar potiče bolju proizvodnju crvenih krvnih zrnaca, a zbog koncentracije kalija regulira krvni tlak.
Suhe smokve su borac protiv osteoporoze i samo desetak ovih plodova dnevno preventivno utječe na gubitak koštanog tkiva. Usporava starenje, bori se protiv slobodnih radikala, bogata je antioksidansima, ubrzava metabolizam i još mnogo toga.
S konzumacijom suhih smokava trebaju biti oprezni dijabetičari, ali i oni koji imaju problem s debljinom jer suhe smokve imaju čak pet puta više kalorija od svježe smokve.